Указания за разходките в парковете публикува Столична община. От 27 април

...
Указания за разходките в парковете публикува Столична община. От 27 април
Коментари Харесай

Вижте какво е разрешено при разходка в парка

Указания за разходките в парковете разгласява Столична община. От 27 април може да се посещават десет от огромните паркове на София. Влизането е позволено за деца с родителите им, бременни дами, спортуващи, само че единствено сами, както и притежатели на домашни кучета. 

Разходките са разрешени амо по избрани направления, които ще бъдат оповестени на уеб страницата на общината -  www.sofia.bg.

Родителите с деца и бременните дами могат да употребяват парковете сред 9,30 и 18,30 ч, а единично спортуващи и притежатели на кучета - до 9, 30 и след 18,30 ч.

В парковете е наложително спазването на отдалеченост от най-малко 2,5 м и носенето на защитни маски.

Разходките са разрешени в Борисова градина, Борисова градина – лесопарк, Южен парк, парка на НДК, парк „ Гео Милев “, Западен парк, Северен парк, парк „ Заимов “, парк „ Студентски “, парк „ Дружба “. Паркът на НДК II част е позволен единствено за извеждане на домашни любимци.

Всички разхождащи се би трябвало да съблюдават следните ограничения: родителите могат да разхождат децата си до 12-годишна възраст; те могат да бъдат извеждани в парка единствено от членове на фамилията сред 9,30 и 18,30 ч. Задължително е да се съблюдава 2,5 м отдалеченост от други фамилии. В парковете ще се влиза единствено от отворените входове, страничните - остават затворени. За разходка може да се употребяват единствено обозначените направления.

Избягвайте да докосвате повърхности - използвайте дезинфектант и ръкавици. При разходка на домашни кучета, използвайте мотив. Спазвайте напътствията на чиновниците в парка. Те се грижат за вашето здраве, написа още в напътствията на общината.

В парковете се не разрешава събирането на деца и възрастни от разнообразни фамилии, потреблението на детски и спортни уреди, и пясъчниците, игрите на деца в група и с общи играчки, сядането на пейки, на тревата и правенето на пикник. Забранена е и използването на алкохол в отворените за разходка паркове.

Не посещавайте парка, в случай че имате признаци като температура, кашлица, зной. Ако видите, че в парка има доста хора, не влизайте. Не стойте в парка повече от 2 часа. Изхвърляйте отпадъците си в контейнерите отвън парка.

Маршрутите за разходка в парковете може да се ревизират на адрес www.sofia.bg и във вайбър групата: Join COVID-19 | Столична община - https://invite.viber.com/… on Viber.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР